Groen-sp.a wil Duffel mee gaan besturen

Het onlangs gevormde kartel Groen-sp.a wil op 14 oktober de absolute meerderheid van CD&V doorbreken en de gemeente mee besturen.

Van Rompaey Chris

"Met ons kartel willen we alle progressieve krachten bundelen, want het is tijd voor iets anders. We moeten komaf maken met het gezapige, defensieve beleid. We willen vanaf volgend jaar de gemeente Duffel niet gewoon mee besturen, maar wel het beleid fundamenteel veranderen", zegt sp.a-voorzitter An Verlinden.

Om de meerderheid te kunnen breken, rekent Groen-sp.a op zes zetels. Die ambitie wil het kartel met een jonge lijst realiseren. Raadslid Staf Aerts (30, Groen) mag de lijst trekken. Daarna volgen An Verlinden (34, sp.a), raadslid Stijn Van Nieuwenhove (39, Groen), Arnaud Maes (20, sp.a), OCMW-raadslid Staf Van Laer (57, Groen) en Sophie Beckers (22, sp.a). Huidig fractieleider Nora Bertels (59, Groen) duwt de lijst.

Het kartel maakte ook al enkele speerpunten van het programma bekend. "Zo willen we bijvoorbeeld inzetten op een volwaardige fuifzaal, een geschikte locatie voor jeugdhuis Den Daak, de uitbreiding van het Sociaal VerhuurKantoor, de opmaak van een Duffels fietsplan en meer verkeersremmende maatregelen", zegt Staf Aerts.

"Verder verzetten we ons tegen de ondoordachte bouw van een tweede Netebrug en gaan we voor de realisatie van samenaankopen", besluit An Verlinden.

Chris VAN ROMPAEY

MEER OVER

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio