Straatracer Zele krijgt in beroep hogere straf

De 20-jarige straatracer Anil A. uit Zele kreeg tijdens zijn proces in beroep nog een extra celstraf van drie jaar. Hij werd na de uitspraak onmiddellijk aangehouden.

drombouts

De keuze van de man om in beroep te gaan tegen zijn eerder uitgesproken vonnissen, bleek gisteren een grote vergissing te zijn. Politierechter D’Hondt had hem in december wegens allerlei verkeersinbreuken veroordeeld tot een rijverbod van elf jaar en een boete van ruim 40.000 euro.

De correctionele rechter die de zaak in beroep behandelde, bleek zowaar nog strenger te zijn. Zijn straf werd in plaats van verminderd, met drie jaar cel verhoogd. Daarvan zijn er 27 maanden effectief. Hij kreeg er ook nog 4000 euro boete bovenop én een levenslang verbod om nog met een auto te rijden.

De rechter beval ook de onmiddellijke aanhouding van Anil A., waardoor hij nog dezelfde dag overgebracht moest worden naar de gevangenis.

Na amper twee jaar rijbewijs had de man al zeventien veroordelingen opgelopen voor onder meer straatracen, verkeersagressie, het blokkeren van kruispunten en het veroorzaken van ongevallen.

“België is het beloofde land”, had de man aan de politie verklaard. “Ik kan er doppen en met een dikke Mercedes rijden.”

Ook Ozgur C. (foto; 21) uit Zele kreeg in beroep een extra celstraf. De man was ondanks zijn rijverboden steeds achter het stuur blijven zitten.

BEFO

Archieffoto Geert De Rycke

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Zele