Leerlingen Atheneum experimenteren met kunst

De leerlingen van het vijfde middelbaar van het Koninklijk Atheneum in Dendermonde leerden kunstdisciplines kennen tijdens hun Piazzaprojectweek. Ze toonden hun werken op de slotdag aan het grote publiek.

ldingenen

Geïnspireerd door het thema licht experimenteerden de vijfdejaars onder professionele begeleiding van Piazza del l ’Arte in kunstdisciplines zoals performance, fotografie, video, grafische vormgeving, elektronische muziek, dans en beweging, animatiefilm en kostuumontwerp. “De resultaten uit deze ateliers zijn stuk voor stuk originele en eigenzinnige artistieke werken”, zegt Marijke Seresia van Piazza dell’Arte. “Deze bruisende, kunstzinnige creaties werden ook getoond a

an een live publiek tijdens een multimediaal toonmoment, een ‘moment de gloire’ voor de jongeren zeg maar.”

En die jongeren hebben zich vooral geamuseerd. “Het was zeer leuk”, zegt Bram Vinck. “We mochten filmpjes maken en moesten laten zien dat we creatief konden zijn. Het was eens iets anders dan de gewone lessen. Ik wil het zeker nog eens opnieuw doen.”

Piazza dell’Arte is een mobiele multidisciplinaire educatieve kunstorganisatie, ontstaan uit de overtuiging dat elke jongere, ongeacht zijn of haar achtergrond, dezelfde kansen moet krijgen om zich ten volle creatief te ontplooien.

SVOV

Foto Geert De Rycke

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio