Van den Broeck heeft Vogezenetappes Tour verkend

Van den Broeck heeft Vogezenetappes Tour verkend

Van den Broeck heeft Vogezenetappes Tour verkend

Print
Jurgen Van den Broeck, het speerpunt van Lotto-Belisol in de komende Ronde van Frankrijk, heeft de voorbije dagen enkele touretappes verkend. Dat maakte zijn team donderdag bekend. VDB trok samen met sportdirecteur Herman Frison, een mecanicien en een verzorger naar de Vogezen om ritten zeven, acht en negen te onder de loep te nemen.

Maandag stond de verkenning van de 38 kilometer lange tijdrit (rit negen, Arc-et-Senans/Besançon) op het programma. Dinsdag stond rit acht (Belfort-Porrentruy) geprogrammeerd en woensdag werd Tomblaine-La Planche des Belles Filles (rit zeven) verkend.

"Jurgen heeft de tijdrit tweemaal gereden", aldus Frison. "Het begin is vrij vlak maar daarna zitten er enkele pittige hellingen in het parcours."

"De rit naar Porrentruy komt na de eerste aankomst bergop in La Planche des Belles Filles en vóór de tijdrit. De rit gaat over brede wegen maar met vier hellingen van tweede en twee hellingen van derde categorie. Mogelijk kan een vroege ontsnapping het tot het einde uitzingen, gezien de klassementsrijders de dag voordien alles uit de kas gereden hebben voor het klassement en ze met de tijdrit van één dag later in hun hoofd zitten."

"Rit zeven is een etappe waar de klassementsrijders de eerste maal hun kaarten op tafel zullen gooien met. De klim is zeer steil met stukken van 13 procent en zes kilometer lang met afwisselend nieuwe stukken asfalt en slechter asfalt. Jurgen heeft de klim tweemaal beklommen."

De Tour 2012 gaat op 30 juni van start met een proloog in de straten van Luik.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT