Ontvoerde pinguïn terug thuis na achtervolging door "haai"

Ontvoerde pinguïn terug thuis na achtervolging door haai

Ontvoerde pinguïn terug thuis na achtervolging door "haai"

Print
Pinguïn Dirk is weer thuis. Nadat hij midden april door enkele dronken toeristen ontvoerd werd uit het Australische themapark Sea World, is Dirk nu weer herenigd met zijn vriendin Peaches. De daders krijgen een boete.

Drie twintigers uit Wales troffen na een zware nacht uit de pinguïn aan in hun hotelkamer. In paniek lieten ze het dier vrij op het strand. Wat ze niet wisten, was dat het in de wateren voor Southport wemelt van de haaien. De achtergelaten Dirk werd achtervolgd door een hond en door een ander dier, waarschijnlijk een haai. Een voorbijgangster merkte het angstige dier op en verwittigde de politie.

De toeristen werden gevat nadat het trio foto's van zichzelf met Dirk op Facebook plaatste, aldus de Courier Mail. Ze maakten ook een filmpje van hun avonturen. Hieruit bleek dat ze de bewuste nacht niet enkel een pinguïn hadden ontvoerd, maar ook in hun ondergoed bij de dolfijnen waren gaan zwemmen.

Boete

De jongemannen verontschuldigden zich, maar aan een straf konden ze niet ontsnappen. De uit de hand gelopen grap kostte hen 1.000 Australische dollar (zo'n 780 euro) boete, aldus de lokale pers.

Met Dirk gaat het ondertussen weer goed. De zeven jaar oude pinguïn had last van stress maar was ongedeerd. "Er is geen reden tot bezorgdheid meer", zei de woordvoerster van Sea World in de omgeving van de stad Surfers Paradise. "Dirk is weer met zijn vriendin Peaches herenigd en hij stelt het wel. Hij zal zijn avontuur snel vergeten zijn."

NVDE
Foto AFP

MEEST RECENT