Speurtocht rond Moord bij Kaartlicht

Jongerenauteur Hilde E. Gerard heeft samen met Toerisme Turnhout speciaal voor Turnhout 2012 een speurtocht uitgewerkt rond haar nieuw boek 'Moord bij Kaartlicht'.

Toon Verheijen

Hilde E. Gerard schreef eerder met Moord op een schilderij en Moord met een geurtje al twee thrillers voor jongeren. Met Moord bij kaartlicht is ze aan haar derde boek toe. In het boek gaat Steve (17) op zoek naar zijn verdwenen stiefzusje. Wanneer hij een bedel van haar armbandje vindt in de handen van een vermoorde man, neemt het verhaal een spannende wending.

Het boek krijgt nu wel een extra dimensie, want samen met Toerisme Turnhout is er errond ook een echte speurtocht uitgewerkt. De speurtocht bestaat uit twee delen. Eerst is er een historische zoektocht langs alle boeiende plekjes in de stad waarbij u in ongeveer twee uur alles over de geschiedenis van Turnhout leert. Daarnaast is er nog een spannend verhaal waarin de speurder zelf op zoek moet gaan naar de dader. Op die manier maakt u op een heel andere manier kennis met Turnhout.

De zoektocht leidt onder meer langs de Grote Markt, het Kaartenmuseum, het Begijnhof, het Kasteeltje en de Warande.

Foto Mia Uydens

Toon Verheijen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners