1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mark Uytterhoeven is grootste Mechelaar

Bijna 1.600 mensen hebben TV-gezicht Mark Uytterhoeven verkozen als grootste Mechelaar. Hij haalde het met een kleine voorsprong op biljartlegende Raymond Ceulemans en schrijver Luc Deflo.

Sven Van Haezendonck

De verkiezing werd georganiseerd door Alken-Maes, met de steun van de stad Mechelen, naar aanleiding van de heropening van café Belge. Dat is maandagavond na een restauratie van zo'n 2,5 jaar officieel geopend. Donderdag 3 mei gaat de zaak, een brasserie met een vernieuwende Belgische keuken, open voor het publiek.

Vanaf eind februari tot begin april konden alle Mechelaars via een website stemmen voor hun kandidaat. Op de shortlist met 20 kandidaten stonden onder andere gezichten uit de culturele wereld, sportmensen en acteurs. De top acht van de verkiezing werd vereeuwigd in een eregalerij met illustraties van Karl Meersman, huisillustrator van KnackFocus en Trends. Deze Wall of Fame is zeer zichtbaar aanwezig in het café.

Uytterhoeven is vereerd met zijn verkiezing. "Rik De Saedeleer is maar 1 meter 65, dus hij kon nooit de 'grootste' Mechelaar worden. Maar ik ben wél enorm blij dat ik Raymond Ceulemans geklopt hebt. Zo weet hij ook eens wat het is om tweede te worden", lacht hij. "Nee, als het voor Mechelen is, mogen ze mij voor alles misbruiken. Ik heb jaren in Frankrijk gewoond, en Fransen staan bekend als chauvinisten. Maar als het over Mechelen gaat, ben ik nog erger."

BACE, SVH

MEER OVER Mark Uytterhoeven

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio