Einde van Geert Wilders in zicht?

Einde van Geert Wilders in zicht?

Einde van Geert Wilders in zicht?

Print
Zijn terugtrekking uit de Nederlandse begrotingsonderhandelingen zou wel eens het einde van Geert Wilders kunnen inluiden. Dat stelde Guy Verhofstadt, liberaal fractieleider in het Europees Parlement, in De Zevende Dag.

Wilders weigerde vorige week mee te stappen in de besparingsmaatregelen die de Nederlandse regeringspartijen hadden voorgesteld om de begroting niet te laten ontsporen. Zo kwam een einde aan de constructie waarbij de PVV van Wilders als gedoogpartner de minderheidsregering van de liberale premier Mark Rutte overeind hield.

"Collectieve gêne"

De hele saga vormt het bewijs "dat je met populistische partijen geen ernstig beleid kan voeren", zo reageerde Verhofstadt zondag in De Zevende Dag. En hoewel de zet van Wilders werd ingegeven door het verlies in de opiniepeilingen zal hij volgens de Belgische oud-premier geen garen spinnen uit de val van de regering.

Verhofstadt proefde in Nederland zelfs "collectieve gêne over het gedrag van Wilders". Het hele verhaal zou volgens hem wel eens "het begin van zijn zwanenzang" kunnen worden.

Belga

Foto: Photonews

Nu in het nieuws