Duvel-bezielster Gaby Moortgat overleden

Print

Duvel-bezielster Gaby Moortgat overleden

Puurs - Gabriëlla Moortgat (88) is woensdag overleden. Ze was de laatste telg van de legendarische brouwersfamilie die nog in Breendonk woonde.
De gevolgen van een trombose werden Gabriëlla Moortgat, ook bekend als Gaby Moortgat, uiteindelijk fataal. Gabriëlla Moortgat was de kleindochter van Jan Leonard Moortgat, de stichter van de bekende brouwerij. Haar vader Albert vond in de jaren 1920 het bier Duvel uit. Gabriëlla heeft nooit een dagelijkse job uitgeoefend in de brouwerij, maar in de jaren negentig was ze wel vijf jaar voorzitter van de raad van bestuur.

Na de beursgang van de brouwerij in 1999 werd ze erevoorzitter. "Gabriëlla kwam tot voor enkele weken elke ochtend het brouwerijpersoneel bezoeken. Ze maakte een praatje met het personeel. Het gesprek kon gaan over de brouwerij, maar even goed over het weer of andere zaken", zegt commercieel verantwoordelijke van brouwerij Moortgat Olav Blancquaert.

Tot op het laatst was Gabriëlla verslingerd aan Duvel. "Tot op het einde dronk ze elke dag een glas. De voorbije weken maande ze haar verpleegster aan om met haar naar het Brouwershuis te gaan. Dat café bevindt zich tegenover haar huis. Ze wou zogezegd een koffie drinken. Maar toen ze met haar rolstoel werd binnengerold, bestelde ze meteen een Duvel", weet Olav. Gabriëlla gaf van het jaar 2000 tot en met 2006 elk jaar 25 000 euro weg aan verdienstelijke vrouwen. Vorig jaar gaf ze nog een scootmobiel aan het woon- en zorgcentrum Het Hof uit Sint-Niklaas (zie foto).

Gabriëlla wordt op zaterdag 4 mei begraven. De eredienst vindt om 11u30 plaats in de kerk van Breendonk. Tussen 10 en 11 uur mag iedereen haar lichaam groeten in het ouderlijke huis waar ze woonde, Breendonk-Dorp 65.


Laat uw steunbetuigingen voor de familie Moortgat of verhalen over Gabriëlla Moortgat achter via de reactiemodule onderaan of via hier@reageren.be.

CWil

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio