Vervotte duwt CD&V-lijst in Mechelen

Vervotte duwt CD&V-lijst in Mechelen

Vervotte duwt CD&V-lijst in Mechelen

Print
Mechelen - Inge Vervotte (34) duwt in oktober de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. Dat maakt de partij zaterdag bekend.

Vervotte, die in Mechelen al gemeenteraadslid is voor de christen-democraten, was tot begin december vorig jaar federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven in de regering Leterme II. Ze verdween nationaal van het politieke toneel toen ze aankondigde dat ze een belangrijke managementfunctie opneemt in de gezondheids- en welzijnszorg.

De politica werd aangesteld als voorzitter van het dagelijks bestuur van de vzw Emmaüs, een functie die ze vanaf juli 2013 opneemt. De vzw beheert in de provincie onder andere de Sint-Maartenziekenhuizen in Mechelen en Duffel, en het Sint-Jozefziekenhuis in Malle.

Inge Vervotte mag de nationale politiek dan vaarwel hebben gezegd, de lokale afdeling wist haar blijkbaar nog te overtuigen om in oktober mee te doen. Dat is ons vrijdagavond door bronnen binnen CD&V bevestigd.

Lijsttrekker Walter Schroons verwijst naar de persconferentie dit weekend. "Zaterdag maken wij onze top tien bekend. Er zitten verrassende kandidaten bij", zegt hij.

Met Vervotte doen er in Mechelen nu drie nationale figuren mee, want ook burgemeester Bart Somers (Open Vld) en eerste schepen Caroline Gennez (sp.a) zijn kandidaat.

SVH

Foto Photo News

Lees ook: CD&V rekent op 'De stem van de Mechelaar'

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio