Twee verdachten aangehouden voor aanval op agenten in Schipperskwartier

In Antwerpen zijn twee verdachten opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het incident van woensdagochtend waarbij drie agenten van de Antwerpse lokale politie werden aangevallen terwijl ze niet in functie waren.

drombouts

Dat meldt het parket van Antwerpen vrijdag. De twee mannen van respectievelijk 30 en 36 jaar oud zijn intussen ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

De agenten werden eerst belaagd door een groepje personen die uit een café kwamen aan de Brouwersvliet (foto), in het Schipperskwartier, en werden vervolgens door een tweede groep opgewacht toen ze wilden vluchten. Een van de agressievelingen loste een schot, maar niemand werd geraakt.

De drie politieagenten waren volgens het parket op het moment van de feiten, rond 04.45 uur, op een "vermaakuitstap" en waren dus niet in functie. Mogelijk werden ze echter door hun belagers herkend als leden van de politie en moet daar het motief van de aanval worden gezocht. Het parket heeft daarover echter nog geen uitsluitsel en onderzoekt de zaak verder.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio