Heilige Familie is straffe school

Heilige Familie is straffe school

Heilige Familie is straffe school

Print
Sint-Niklaas - De Heilige Familie in Sint-Niklaas zette alles op alles om de jury van de Strafste School te imponeren. Op 9 mei maakt radiozender MNM de winnaar bekend.

"Via digitale weg kregen we voldoende stemmen om het te schoppen tot Strafste School van Oost-Vlaanderen", zegt leerkracht Annick De Schepper, die zich voor de gelegenheid met een blauwe pruik uitdoste. "We hadden exact één week de tijd om alle troeven van de school in de verf te zetten. Het grootste deel van de organisatie rustte op de schouders van de leerlingen, die zich als één man achter de verdediging van hun school hebben gezet."

De volledige school hing vol met zelf geknipte sterren en rode paprika's, maar ook een zelf gecomponeerd schoollied en een groots slotmoment, moesten de juryleden overtuigen. "Een van onze leerlingen, Sander Stuer, schreef het schoollied en voor de slotshow haalden we het lied dat onze directeur vorig jaar voor ons 150-jarig bestaan schreef uit de kast. Verspreid in de gangen en de tuin hingen we een aantal gedichten die op veel bijval konden rekenen tijdens onze jaarlijkse gedichtendag in januari. We lieten ook bekende oud-leerlingen videoboodschappen insturen. Vooral de bijdrage van Els De Schepper is, en we verwachtten niets anders van haar, memorabel."

De leerlingen, leerkrachten en directie bundelen hun krachten en gingen de uitdaging aan om in exact zestig minuten de Strafste School-jury van hun sokken te blazen. Tom Dice, Aagje Vanwalleghem en Tom De Cock van MNM gingen met goedkeurend oog, en met enthousiasme, de school rond. In de chemieklas kreeg de jury naaste een massage ook een zelf gemaakt parfum cadeau. "We hadden gehoord dat Aagje op de schoolbanken al eens te maken kreeg met onfris ruikende leerkrachten, bij deze kan ze die nu alsnog te lijf gaan met onze parfum", lacht leerling Laura Baert.

Negen mei maakt de jury de winnaar onder de vijf finalisten bekend. En er staat wat op het spel. "Als we winnen krijgen we een titel om trots op te zijn, en worden de live-uitzendingen van 'De Cock Late Night' en 'De grote Peter Van de Veire Ochtendshow' hier uitgezonden. Hopen op het beste", klinkt het in de Heilige Familie.

Sophie Pycke

Foto Google Street View

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio