Bayern naar CL-finale na spannende penaltyreeks tegen Real

Print

Bayern naar CL-finale na spannende penaltyreeks tegen Real

Geen Classico, maar wel Bayern München-Chelsea in de finale van de Champions League. Bayern München plaatste zich woensdagavond immers ten koste van Real Madrid voor de finale die in de eigen Allianz Arena wordt afgewerkt. De wedstrijd werd beslist na penalty's. Daarin wonnen de Duitsers met 3-1. Bastian Schweinsteiger legde de beslissende strafschop tegen de netten.

De wedstrijd kon moeilijk slechter starten voor het team van Jupp Heynckes. De gunstige uitgangspositie van de heenmatch was al na een kwartier volledig teniet gedaan door twee goals van wie anders dan Cristiano Ronaldo.

2-0 na 14 minuten

Na 6 minuten legde de scheidsrechter de bal op de stip na hands van Alaba. Die kreeg ook een gele kaart onder de neus waardoor hij de finale mist. Ronaldo zette de elfmeter keurig om. Nauwelijks acht minuten later kon diezelfde Portugees de meer dan 70.000 fans opnieuw blij maken na geklungel in de Duitse verdediging.

Wie dacht dat Bayern rijp was voor de slachtbank had het aan het foute eind. De Duitsers waren in het verder verloop van de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook nog een resem kansen. Die aanvalsijver werd nog voor het halfuur beloond met een goal van de Nederlander Arjen Robben uit strafschop. Die kwam er na een duwfout van Pepe op Gomez.

Een erg spannende en hoogstaande eerste helft was het, maar dat gold minder voor het verdere verloop van de wedstrijd. Zo kabbelde de partij verder richting verlengingen en uiteindelijk penalty's.

Ronaldo en co missen penalty's

Die reeks kende een bijzonder verloop. Alaba legde de eerste strafschop keurig tegen de netten, maar Ronaldo miste verrassend genoeg zijn penalty voor Real. Althans, Neuer keerde hem uit de hoek. Toen Gomez zijn strafschop scoorde en Kaka opnieuw miste voor Madrid leek het over en uit. Lahm en Kroos misten vervolgens echter ook voor de Duitsers waardoor Madrid na de rake strafschop van Xabi Alonso weer gelijk kon komen via Sergio Ramos. Die knalde echter hoog over waardoor Schweinsteiger voor de beslissing kon zorgen.

Bayern München speelt zo de finale van het kampioenenbal in eigen huis tegen Chelsea, dat zich dinsdag al plaatste ten koste van Barcelona.

Foto boven: Bastian Schweinsteiger viert na de beslissende penalty
Foto onder: Ronaldo mist zijn penalty

Meer sportnieuws