's Werelds nummer een Mark Selby verlaat WK snooker

's Werelds nummer een Mark Selby verlaat WK snooker

's Werelds nummer een Mark Selby verlaat WK snooker

Print
's Werelds nummer een Mark Selby zal het wereldkampioenschap snooker ook dit jaar niet winnen. De vicewereldkampioen van 2007 ging in Sheffield in de eerste ronde met 10-3 onderuit tegen Barry Hawkins. Selby startte met een 6-3 achterstand uit de dinsdag gespeelde sessie en won woensdag geen frame meer.

Selby speelde zijn eerste partij sinds hij eind vorige maand met een nekblessure uit het China Open stapte. Dinsdag verklaarde de 28-jarige Engelsman dat hij weer fit was, maar dat hij wel amper had kunnen oefenen en dus zonder voorbereiding moest starten.

"Ik was al blij dat ik hier stond", reageerde Selby na de nederlaag. "Het bleek onmogelijk om in het ritme te komen. Teleurgesteld ben ik niet, ik heb mezelf tenminste een kans kunnen geven."

Hawkins vs Stevens

De 33-jarige Hawkins neemt het in de achtste finales (best of 25) op tegen de Welshman Matthew Stevens. Die schakelde maandag de Hongkonger Marco Fu met 10-3 uit.

Acht reekshoofden uitgeschakeld

Van de zestien reekshoofden liggen er nu al acht uit. Shaun Murphy (5), Stephen Lee (8), Graeme Dott (9), Ding Hunhui (10), Mark Allen (11), Martin Gould (12) en Stuart Bingham (16) gingen tweede reekshoofd Selby voor.

De vroege uitschakeling heeft geen invloed op de ranking van Selby. Voor het wereldkampioenschap was hij al zeker het seizoen als nummer een te beëindigen.

Foto: PN

Meer sportnieuws