Giants alleen tweede na winst tegen Gent

Giants alleen tweede na winst tegen Gent

Giants alleen tweede na winst tegen Gent

Print
Port of Antwerp Giants heeft er weer een topavond opzitten. De Giants hadden alle moeite van de wereld met Optima Gent, maar won finaal toch met een nipte 71-68 zege. Bovendien verloor Oostende zijn wedstrijd, waardoor de Antwerpse club alleen tweede staat.

Met Mike Morrison maar nog steeds zonder Michaël Roll moesten de Port of Antwerp Giants hun goede uitgangspositie in het klassement proberen te bevestigen. Casteels startte tegen Gent met dezelfde vijf als in Bergen, dus met Mwedma en Vaughn.

De Sinjoren openden met driepunters van Hopkins en Mwema, Jenkins en Brown hielden de bezoekers in de match (9-9). Darnell Wilson scoorde op assist van Black een prachtige alley-oop en driepunterde op zijn eentje 18-10 op het bord. Brown milderde naar 18-14 na tien minuten.

In kwart twee kregen we het debuut van Morrison. Zijn eerste doelpoging was meteen raak (30-18). De thuisploeg viel stil en de Oostvlamingen kwamen terug naar 31-26 bij de rust.

twaalf punten voor na kwart 3

De havenjongens konden weer tien punten uitlopen bij 38-28 maar iets later was het terug 40-36 na enkele Oostvlaamse bommen. Bij Gent bleef Brown (volgend jaar nog geen ploeg) hard werken zodat de Giants heel moeizaam naar 46-38 liepen. Op het einde van kwart drie hadden Black en co toch een twaalfpuntenbonus beet (54-42).

Heinle namen het scoren over van Brown en de Oostvlamingen bleven hardnekkig in de buurt van de jongens van Casteels (66-62). Met nog 1 minuut op de klok was het 68-63. iets later 68-66. Brown zorgde voor 69-68 en Hopkins vanop de vrijworplijn voor de beslissende 71-68.

Een moeizame zege voor de havenjongens. Door de nederlaag van Oostende is de tweede plaats meer dan ooit voor de Port of Antwerp Giants.

Port of Antwerp Giants: HOPKINS 14, WILSON 8 , BLACK 17, MWEMA 4, VAUGHN 7, Mejri 10, Moors 7, Morrison 2, Biggs 0, Rademakers 1

Optima Gent: HAYNES 15, HEINLE 5, JENKINS 17, BROWN 17, BOSCO 5, Anderson 4, Louves 0, Geukens 5

Ludo Hendrickx

Foto: IsoSport
Bryan Hopkins in duel met Michael Jenkins