Assisenproces Leuven: vrienden van Benno zijn positief

De 54-jarige Benno Vanderwegen ui Laakdal stond woensdag voor de vierde dag voor het assisenhof in Leuven. Samen met zijn ex-minnares Mieke Hendriks wordt hij verdacht van de gifmoord op liefdesrivaal Charly Enckels vier jaar geleden in een dancing in Bekkevoort. Daar vergiftigden ze hem om het lichaam daarna te dumpen in het Albertkanaal in Kwaadmechelen.

Toon Verheijen

Op de zitting woensdag kwamen heel wat getuigen uit het kamp van Benno Vanderwegen aan het woord. Twee oude kameraden van de moordverdachte waren duidelijk. "Benno was de avond van die moord thuis", aldus de vrienden. "Hij lag in de zetel toen we langskwamen. Hij is zelfs tegen zijn zin mee gegaan naa r de dancing. Toen we daar aankwamen lag het slachtoffer al bewusteloos in een zetel in de dancing."

Daarop heeft Benno aan zijn vrienden verklaar dat hij samen met Mieke en slachtoffer Charly is weggereden. Benno zou Enckels dan aan het kanaal gelegd hebben. Ze reden weer weg, maar Mieke Hendriks vroeg om even te stoppen want ze was zogezegd haar gsm vergeten. "Ze stapte uit en plots hoorde ik een plons", verklaarde Benny later aan zijn vrienden. "Toen wist ik het: ik zit in den bak sebiet." Waarop de voorzitter van het hof laconiek antwoordde. "Op dat vlak hebt u in elk geval wél gelijk."

De ex-lieven van Benno hadden een minder positief beeld van de man. "Als hij niet gedronken had, was hij heel bereidwillig", verklaarde een van hen. "Maar als hij dat wel gedaan had, dan werd hij een beest. Hij is me twee keer te lijf gegaan waaronder één keer met een mes."

Het arrest wordt vrijdag verwacht.

Foto ImageDesk

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio