Songfestival Iris presenteert debuutalbum

Print

Songfestival Iris presenteert debuutalbum

Een enthousiast zelfverzekerde Iris lanceerde gisteren haar debuutalbum ‘Seventeen’. Meteen de leeftijd van onze nationale songfestivalhoop.

“De plaat klinkt jong en fris, net als ik”, schatert de zangeres uit Noorderwijk (Herentals). “Nochtans zou ik je een jaar geleden niet geloven, mocht je vertellen dat ik vandaag hier zou staan. Normaal werkt een artiest een jaar of langer aan een plaat. Wij klaarden de klus in enkele maanden.”

Het album bevat elf liedjes. Waaronder het festivalnummer Would You. “Verder is het een mix van ballades en zorgeloze up-tempo nummers. Ik vind het heel straf hoe de songmakers, waaronder Gene Thomas, zich in de leefwereld van een zeventienjarig meisje verplaatsten. Als ik vroeg om een liedje over mijn vriendinnen, of uitgaan of sociale netwerken dan kreeg ik dat. Er zit dus veel Iris in Seventeen.”

Sabina Babayeva uit Azerbeidjan was er ook bij op de exclusieve Free Record Shop showcase. "Ik kom duimen voor Iris. Ik vind haar een heel lief meisje, met een nummer dat zeker kans maakt. Ik probeer mijn land zo goed mogelijk te verdedigen. Enkel god weet wie wint op 22 mei."

Iris is er alvast gerust in. “In Amsterdam ontmoette ik voor het eerst mijn festivalcollega’s. Dat stelde mij gerust. Ik heb niet echt een lieveling, maar ik hou van de liedjes van Spanje, Zweden en Griekenland. Bij de bookmakers stegen mijn kansen. Ik volg zoiets maar met een half oog. Afgelopen weekend viel een jongen bijna flauw toen ik hem een hand gaf. Nadien zong het duizendkoppig publiek Would You mee. Zulke gebeurtenissen versterken mijn zelfvertrouwen. Deze bloem is klaar voor Bakoe!”

Het album 'Seventeen' ligt vanaf nu in de platenwinkels.

Stefan Laenen

Foto boven: JHS
MEEST RECENT