Njet tegen tweede spoorontsluiting langs R11bis

Print
Mortsel - Mortsel verzet zich tegen een bundeling van de tweede spoorontsluiting van de haven met de Krijgsbaan, de R11bis, richting Lier. De gemeenteraad schaarde zich dinsdag unaniem achter een motie.
Zoals geweten liggen er twee tracés ter tafel waarvoor ook Mortsel haar advies moest uitbrengen. Er is de lange boortunnel (16km) van Schoten-Merksem tot voorbij Lier. En je hebt de bundeling met de R11 (Krijgsbaan) en lijn 15 (Mortsel-Boechout-Lier).
Over de noodzaak aan een tweede spoortoegang is er in Mortsel geen discussie. “Initiatieven om minder vrachtwagens over de weg en meer goederenvervoer via spoor en water zijn noodzakelijk”, stelt de motie. Niettemin vindt de gemeenteraad tracé 2 onaanvaardbaar. Omdat het volgens Mortsel in strijd is met: het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan, het RUP Sportlandschap, het gemeentelijk milieubeleidsplan en het mobiliteitsplan. Er is geen rekening gehouden met de plaatselijke waterlopen. Noch met bestaande rioleringscollectoren en de verschillende fietsroutes op het tracé.

“We kunnen de vele voordelen van tracé 1 niet negeren. Dit betekent niet dat we het de meest ideale oplossing vinden. Dit tracé wordt plaatselijk gecontesteerd omwille van de leefbaarheids-en trillingsproblemen. Deze bewaren moeten zeker onderzocht worden”, aldus nog de motie.

SSl

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio