Stadsbestuur zet zinnen op Lepelhof

Stadsbestuur zet zinnen op Lepelhof

Stadsbestuur zet zinnen op Lepelhof

Print
Mortsel - De kans bestaat dat cultureel centrum Lepelhof binnenkort eigendom wordt van de stad. Die sluit eerstdaags een huurcontract mét aankoopoptie af met de eigenaars.
Het Lepelhof en het aanpalend jeugdheem met bijhorende gronden in de Lepelstraat zijn eigendom van de kerkfabriek van de parochie Sint-Benedictus en Parochiale Werken der Dekenij Kontich. Voornamelijk voor de buurtwerking is het centrum een echte thuishaven.

“Maar de huidige uitbaters stoppen met het beheer van het Lepelhof. En de hele buurtwerking moet ergens worden opgevangen”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Fons Jespers (CD&V). Ook de oppositiepartijen erkennen het belang van het Lepelhof. Maar ze stellen toch vraagtekens bij het huurcontract. “Het gebouw verkeert in bijzonder slechte staat. 5.000 euro huur en een aankoopbedrag van 2 miljoen euro lijkt ons bijzonder hoog”, zegt raadslid Danny Van Clapdurp (Open Vld). “Dit verwerven achten we verantwoord. Maar een degelijk verslag moeten we hebben, want het gaat nog heel wat kosten om alles daar in orde te krijgen”, voegt Jef Debacker van VB eraan toe. “Moet de stad de taak van vastgoedmakelaar op zich nemen”, vraagt Naranjo Decamps van Mortsel Anders zich nog af.

“We moeten de aankoopoptie pas lichten voor eind 2013”’, zegt schepen Jespers. “De volgende beleidsploeg heeft dus nog een jaar de tijd om te beslissen of ze al dan niet overgaan tot de aankoop. Onze technische dienst liet weten dat het een degelijke en kwalitatieve constructie is met inderdaad nood aan bepaalde opfrissingen en vernieuwingen.”

Seppe SLAETS

Foto Patrick De Roo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio