Repetities openluchtspektakel in Middeleeuws dorp

Repetities openluchtspektakel in Middeleeuws dorp

Repetities openluchtspektakel in Middeleeuws dorp

Print
Westerlo -

Woensdagavond repeteerden ongeveer 250 vrijwilligers voor het openluchtspektakel de Merodes in Het Riet in Westerlo. De regen kon het enthousiasme van de aanwezigen niet drukken.

Vorig weekend konden de dansers en acteurs al eens post vatten op het grote podium dat opgezet werd voor het gemeentehuis, dit keer werd gerepeteerd in het Breugheliaans dorp in Het Riet.
Het dorp, dat gebouwd werd met een tiental kerststallen, moet het decor vormen voor één van de vier locaties waarlangs de toeschouwers in mei zullen passeren.

Regisseur Luc Stevens lijkt tevreden over het geheel. “Op deze locatie krijgen de toeschouwers een beeld van Westerlo in de Middeleeuwen. Tijdens de voorstelling zijn de dansers en acteurs natuurlijk wel gekleed in het thema.
Maar gezien het slechte weer, lopen ze er nu bij in regenjas, met laarzen en hier en daar een paraplu”, lacht Stevens. “Het dorp is nog niet klaar. Er moeten nog enkele attributen bij komen en ook de grote tribune ontbreekt nog.
Die zal plaats bieden aan 1200 toeschouwers. Aan de overkant plaatsen we dan grote geluidsboxen, waardoor alles in orde is”, weet de regisseur.

Voorverkoop loopt vlot

De kaarten voor de voorstellingen, die plaatsvinden in de weekends van 17, 18, 19 en 25, 26, 27 mei gaan vlot de deur uit. Ongeveer de helft van de kaarten is al verkocht. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de gemeentelijke cultuurdienst. Kostprijs in voorverkoop bedraagt 10 euro voor kinderen uit Westerlo jonger dan 12 jaar, 15 euro voor volwassenen. Aan de kassa betaal je 20 euro.

Giel Van den Broec
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio