Artesis Hogeschool verdwijnt al in juni uit Lier

Artesis Hogeschool verdwijnt al in juni uit Lier

Artesis Hogeschool verdwijnt al in juni uit Lier

Print
Lier - De Artesis Hogeschool verdwijnt vroeger dan verwacht uit Lier. De plotselinge beslissing zet kwaad bloed bij de studenten. Ze denken aan acties.
Op haar campus aan de Berlaarsestraat in Lier organiseert de Artesis Hogeschool een professionele bacheloropleiding kleuter-, lager en secundair onderwijs technische vakken. Ongeveer 240 studenten volgen er les. Vanaf volgend academiejaar verhuist die lerarenopleiding naar de Campus 't Zuid in Antwerpen. Dat is minstens één academiejaar vroeger dan gepland.

"De relocatie van de lerarenopleiding van Lier naar Antwerpen kon niet langer worden uitgesteld. De verouderde infrastructuur van Campus Lier vereiste gigantische investeringen aan onder meer de daken en de verwarming.
Bovendien heeft de Arbeidsinspectie onlangs de ateliers voor de technische vakken afgekeurd. Het zou onverantwoord zijn om, rekening houdend met de beperkte studentenaantallen, die kosten te maken", zegt algemeen directeur Pascale De Groote.

De beslissing werd vorige maandag door de raad van bestuur genomen en in de loop van de namiddag via e-mail aan de studenten bekendgemaakt. Die reageerden met verstomming. Ze waren van plan om gisteren, woensdag, in zwarte kledij naar school te komen en met spandoeken tegen de beslissing te protesteren. Maar omdat er woensdagnamiddag een overlegmoment met de directie beloofd werd, stelden ze de protestactie uit.

Meer hierover in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio