Skrillex maakt opwachting in Lotto Arena

Skrillex maakt opwachting in Lotto Arena

Skrillex maakt opwachting in Lotto Arena

Print
Een muzikaal genie volgens de ene, een overroepen en gehyped puberidool volgens de andere. Dubstepsensatie Skrillex lokt aversie uit bij heel wat muziekliefhebbers. Maar dat zal de duizenden fans in de Lotto Arena donderdagavond worst wezen.

Dubstep is bij het jonge publiek van een obscuur subgenre tot mateloos populaire muziek uitgegroeid. En Skrillex, ofwel Sonny Moore, een 24-jarige producer uit Los Angeles is daar de exponent van. is met voorsprong de meest bekeken dubstepartiest op YouTube en zijn shows verkopen in een mum van tijd uit. Hij deelt de lakens met de Britse popzangeres Ellie Goulding en wereldsterren als Lady Gaga en The Black Eyed Peas lopen zijn deur plat om hun werk te laten remixen door hem.

"Skrillex is als een komeet omhooggeschoten uit de undergroundscene", vertelt Stubru-presentator Sam De Bruyn. "Hij was een mafkees die door dat alternatieve publiek op handen werd gedragen. Maar toen hij mainstream werd, was de liefde over. Dat zie je natuurlijk vaak: eens een artiest te populair wordt, gaan de hippe kids op zoek naar wat anders. Al gaat de haat tegenover Skrillex soms ver. Er zijn veel mensen die roepen dat hij dubstep kapotgemaakt heeft." Een onterechte beschuldiging volgens De Bruyn. "Het is dubbel, want eigenlijk heeft Skrillex een breder publiek laten kennismaken met dubstep en het genre op de kaart gezet."

FREDERIK DE BRANT

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL MORGEN IN GAZET VAN ANTWERPEN

.

Nu in het nieuws