Wiggins pakt ritzege en leiderstrui in Ronde van Romandië

Wiggins pakt ritzege en leiderstrui in Ronde van Romandië

Wiggins pakt ritzege en leiderstrui in Ronde van Romandië

Print
Bradley Wiggins (Sky) heeft woensdag de eerste etappe in de 66e editie van de Ronde van Romandië (WorldTour) gewonnen. Na 184,5 kilometer van Morges naar La Chaux-de-Fonds was de 31-jarige Brit de snelste van een omvangrijke groep. De Nederlander Lieuwe Westra wed tweede, de Italiaan Paolo Tiralongo derde. Serge Pauwels was met een zevende plaats beste Belg.

Wiggins, in maart al eindwinnaar in Parijs-Nice, is ook de nieuwe leider. Hij neemt het over van zijn land- en teamgenoot Geraint Thomas, die maandag de proloog won.

Kenny Dehaes had samen met Martin Kohler, Angelo Tulik en Jimmy Engoulvent de ontsnapping van de dag verzorgd. Op dertig kilometer van het einde werd het viertal gegrepen. Het golvende parkoers had toen al aardig wat slachtoffers gemaakt. Een groep van slechts een vijftigtal renners bleef over. Zonder Denis Menchov, die in de bevoorrading afgestapt was. Het regende aanvallen in de finale. De beste poging kwam van Daniel Navarro, met Rinaldo Nocentini en Maxime Mederel.

Vooral de renners van Rabobank en Movistar toonden zich bijzonder bedrijvig, maar niemand kon de spurt ontlopen. In die spurt zette Bradley Wiggins zich van ver op kop en die koppositie stond hij niet meer af.

"En dat ondanks een lekke band op 25 km van de finish", aldus de Brit. "De ploegmaats deden fantastisch werk om me terug te brengen. Met deze overwinning bedank ik hen daarvoor. Dat ik aan de eindzege denk is zonneklaar. Met een tijdrit als afsluiter kan ik niet anders."

MEEST RECENT