Post X wordt kantorencomplex

Print

Post X wordt kantorencomplex

Berchem - Projectontwikkelaar Iret Development bouwt in Berchem een nieuw kantorencomplex voor 4.000 tot 5.000 werknemers op de site van het voormalige postsorteerscentrum X in Berchem.

Het postsorteercentrum wordt volledig afgebroken. Het nieuwe complex is een ontwerp van architect Stéphane Beel en zal een landmark worden voor Antwerpen. Aan de zijde van de Antwerpse Ring komen zes kantoorblokken. Aan de zijde van het station van Berchem komen een restaurant, winkels, een fitness en een polyvalente zaal voor evenementen. Midden in het project komt een plein van 5.000 vierkante meter.

De kantoorleegstand van tien procent in Antwerpen schrikt de projectontwikkelaar niet af. “Die leegstand doet zich vooral voor in onaangepaste gebouwen”, zegt Werner Joris van Iret Development. “Wij bieden met onze ligging qua mobiliteit een meerwaarde aan. De werknemers zullen worden afgeraden om met de wagen te komen, want in de parkeergarage zal slechts plek zijn voor 900 wagens. Het kantorencomplex ligt immers naast het treinstation van Berchem en vlak bij een knooppunt voor openbaar vervoer.”

SVW

Simulatiebeelden

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio