Extra happen en trappen in Noordertuin

Print

Extra happen en trappen in Noordertuin

In de Noordertuin konden fietsliefhebbers de voorbije twee jaar al handig gebruik maken van enkele 'Happen en Trappen'-fietslussen die door de gemeenten Kalmthout, Brasschaat, Brecht, Essen, Wuustwezel en Kapellen lopen. Dit jaar komen er enkele extraatjes bij.
"De twee bestaande lussen die drie gemeenten doorkruisten, veranderen naar drie lussen die door twee gemeenten lopen", vertelt Guido Geysens, voorzitter van de Noordertuin Antwerpen, "De afstand per lus wordt dus korter waardoor ook de niet-geoefende fietser zonder problemen meekan.
Tegelijkertijd kunnen we daardoor ook meer horeca-aangelegenheden inschakelen".

Deelnemers kunnen nu dus kiezen tussen drie dagtochten: één door Brasschaat en Kapellen van 47 km, één door Kalmthout en Essen van 35 km en één door Wuustwezel en Brecht van 46km. Onderweg zijn er vier horecazaken die een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aanbieden. Bij de startplaats krijgt u vanaf dit jaar koffie en een versnapering.

Wie wil deelnemen, kan terecht bij het toeristisch infokantoor in één van de betrokken gemeentes. De volledige lijst van horecazaken vindt u terug op de website van de Noordertuin.

Greet Wouters

www.noordertuin.be

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio