Noorse expo over Amundsen en Belgica een jaar in Boom

Print
Boom - Het Fram museum in Oslo leent haar expo over de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen een jaar uit aan België. Ze is te bekijken in de loods van de New Belgica. Gouverneur Cathy Berx en de Noorse ambassadeur Niels Engelschiøn in België openden samen de tentoonstelling
De tentoonstelling krijgt de titel 'Amundsen en de New Belgica'. In de loods waar de voorbereidingen voor de bouw van een replica van de Belgica al gestart zijn, is de expo over twee verdiepingen verdeeld. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Belgische expeditie de in augustus 1897 vertrok naar het toen enige nog niet in kaart gebrachte continent: Antartica. Roald Amundsen hield de hele reis, de expeditie zat een jaar vast in het pakijs, tot bij de terugkeer in 1899 een dagboek bij. Op dit dagboek is de hele expo geïnspireerd. Bovendien zijn er tal van authentieke foto's te bewonderen.

Eddy Stuer van de New Belgica vertelt dat tot begin juli alleen groepsbezoeken na afspraak mogelijk zijn. Nadien kan ook de individuele bezoeker deze expo bekijken. Rondleidingen bespreken met coördinator Eddy Stuer, via eddy.stuer@newbelgica.org of tel. 0476-86.12.00.
www.newbelgica.org.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio