Bierfiets verslaat bus van De Lijn in race

Bierfiets verslaat bus van De Lijn in race

Bierfiets verslaat bus van De Lijn in race

Print
Zelfs met een bierfiets geraak je sneller van campus naar campus dan met buslijn 21. Dat bewees de studentenraad van de Universiteit Antwerpen woensdagmiddag in een ludieke race tegen De Lijn.

Onder het motto 'Doe iets aan mijn Lijn' organiseerden de studenten van de Universiteit Antwerpen een wedstrijd tegen de bus tussen Campus Drie Eiken en Campus Middelheim en Groenenborger. De afstand tussen beide campussen bedraagt slechts vier kilometer, maar wie daarvoor de bus neemt, moet noodgedwongen overstappen aan halte Wilrijk Bist.

Een groepje joggers, een bende fietsers en een bierfiets vertrokken daarom samen met bus 21 aan Campus Drie Eiken. De bus kwam pas als laatste op Campus Groenenborger aan.

"We hebben vandaag bewezen dat elke andere vervoerswijze een sneller alternatief vormt voor De Lijn", zegt Ben Van Duppen van de studentenraad van de Universiteit Antwerpen. "Zelfs de bierfiets, waarmee we soms trager gingen dan een wandelende bomma, kwam voor de bus aan."

Met de actie willen de studenten duidelijk maken dat de busverbinding erg tijdrovend is. Een kleine aanpassing, zoals bus 21 laten doorrijden tot aan het Universiteitsplein, zou voor hen en vele personeelsleden van de Universiteit Antwerpen een wereld van verschil maken.

Foto: Hugo Maertens, Campus Drie Eiken

MEEST RECENT