Leonard Cohen liep Ten Miles in 1 uur 27

Leonard Cohen liep Ten Miles in 1 uur 27

Leonard Cohen liep Ten Miles in 1 uur 27

Print
Leonard Cohen (78) uit Montréal (Canada), geboren op 21 september 1934, heeft zondag met startnummer 7083 de Antwerp 10 Miles gelopen in 1 uur 27 minuten. Hij werd in de categorie bij de 75-plussers nipt geklopt door Frans Verrijdt (75) uit Deurne, die de 10 Miles in 1 uur en 25 minuten liep.

Heel even leek het alsof het om de echte wereldartiest uit Canada ging, zanger van hits als 'Suzanne' en 'Hallelujah'. Terwijl alle ogen op Bart De Wever gericht waren, zou Cohen anoniem in het pak hebben meegelopen. Ondenkbaar is het niet, want de zanger staat bekend als een geoefend loper en zou aan wedstrijden en parkloopjes deelnemen als hij in het buitenland verblijft.

Op Leonard Cohen-internetforums gonsde het woensdag van de geruchten. Alleen: de man op de finishfoto met startnummer 7083 ziet er veel jonger uit dan een 78-jarige.

Maarten Massa uit Sint-Niklaas

Een klein onderzoekje maakt duidelijk dat het om Maarten Massa uit Sint-Niklaas gaat, een groot Leonard Cohen-fan die zich inschreef onder de naam, inclusief woonplaats en geboortedatum, van zijn idool. "Ik liep de finish over met een vlag met het Unified Hearts-symbool, zeg maar het logo van Cohen", aldus de fan.

"Door mij in te schrijven als Leonard Cohen, wou ik publiciteit voor hem maken. Noem het gerust mijn persoonlijke Unified Hearts Running Company, naar analogie met Cohen's UHTC of Unified Hearts Touring Company waarmee hij in 2008-2010 heel de wereld rondreisde voor bijna 250 concerten."

Maarten vindt het grappig dat sommige mensen er écht intrapten. "1 uur 27 minuten zou wel bijzonder scherp zijn voor een 78-jarige." Een GVA-lezer en Cohen-fan wou het bedrog niet geloven en blijft erbij dat de man in het geel shirt die achter Maarten Massa loopt, de echte Cohen zou zijn.

KMa