Vrouwenraad roept slachtoffers seksueel misbruik op hun verhaal te doen

Vrouwenraad roept slachtoffers seksueel misbruik op hun verhaal te doen

Vrouwenraad roept slachtoffers seksueel misbruik op hun verhaal te doen

Print
De Nederlandstalige Vrouwenraad roept alle vrouwen die te maken kregen of krijgen met ongewenste seksuele intimiteiten, op om met hun verhaal naar buiten te komen. "Zo geven we een duidelijk signaal aan de samenleving dat dergelijke terreur niet door de vingers gezien kan of mag worden en dat de daders bestraft moeten worden", meldt de vzw woensdag.

"Ongewenste seksuele intimiteiten zijn nog lang niet van de baan. En ze komen niet alleen op de werkvloer voor. Professionele hulpverleners in de gezondheidssector durven zich er ook schuldig aan te maken, net als sommige trainers en leerkrachten die hun positie van 'meerdere' misbruiken", meldt de Vrouwenraad in een persbericht.

De vzw meldt dat meisjes en jonge vrouwen, maar ook jongens en mannen, die met ongewenste seksuele feiten te maken krijgen, moeten weten dat ze ergens met hun klacht terechtkunnen. "Op iedere werkvloer is er een vertrouwenspersoon", herinnert de vzw.

Voorts verwijst de Vrouwenraad naar het gratis nummer 1712 van de Vlaamse overheid, een centraal meldpunt voor alle vormen van misbruik, geweld en kindermishandeling. "Bij de politie kan men ook aangifte doen", luidt het.

"Vandaag mogen er geen obstakels meer zijn om melding of aangifte te doen", aldus de Vrouwenraad.


Bent u ooit het slachtoffer geweest van seksuele intimidatie of zelfs misbruik op het werk? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden. Discretie wordt verzekerd.

Meer over de wet die ongewenst seksueel gedrag op het werk aanpakt, vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

Foto: PN

.

Nu in het nieuws