Criminaliteit vorig jaar met 6% gedaald

Criminaliteit vorig jaar met 6% gedaald

Criminaliteit vorig jaar met 6% gedaald

Print
Mechelen - De criminaliteit die Mechelaars het hardst raakt, is vorig jaar met 6 procent gedaald. Dat hebben korpschef Yves Bogaerts en burgemeester Bart Somers (Open Vld) woensdagnamiddag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Diefstallen zonder geweld (+6 procent), inbraken (+7 procent) en gevallen van afpersing (+11 procent) nemen toe, zo blijkt uit het jaarrapport van strategisch analist Tania Roggeman van de lokale politie. Maar fenomenen zoals diefstallen uit voertuigen (-23 procent), diefstallen met geweld (-24 procent), zakkenrollerij (-34 procent), autodiefstallen (-36 procent), fietsdiefstallen (-44 procent) en handtasdiefstallen (-53 procent) nemen dan weer gevoelig af.

Somers: "Voor ons zijn deze cijfers het bewijs dat wij de lokale criminelen onder controle hebben. Zij zijn meestal verantwoordelijk voor feiten zoals straatovervallen en diefstallen uit auto's." Het probleem van de inbraken baart hem en de hoofdcommissaris wel zorgen. "Ook al is dat een nationale trend. Die Oost-Europese bendes zijn moeilijk te stoppen, ondanks onze talloze gerichte acties. Ik ben er wel van overtuigd dat het zonder nog erger was geweest", geeft Bogaerts aan.

In Mechelen waren er vorig jaar 523 inbraken. Alleen in 2009 (706 feiten) en in 2007 (530 feiten) werden er nog meer vastgesteld.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Photo News
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio