Franse tiener nodigt 32.000 mensen uit voor verjaardagsfeestje

Franse tiener nodigt 32.000 mensen uit voor verjaardagsfeestje

Franse tiener nodigt 32.000 mensen uit voor verjaardagsfeestje

Print
In Frankrijk heeft een dertienjarige via de sociale netwerksite Facebook per ongeluk duizenden mensen uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeest. Volgens verschillende Franse media reageerden al meer dan 32.000 mensen op de uitnodiging voor zijn feestje, dat een bescheiden avondje thuis had moeten worden.

"Rond 22 uur zag ik dat er al meer dan 60 mensen hadden gereageerd op het Facebook-evenement", vertelde de vader van Benjamin in de krant La Montagne. Het evenement was opgestart door een vriendin. De vader verwijderde het evenement, maar dat was niet voldoende.

Er was namelijk een nieuwe, geheime groep opgericht, waarin het feest werd beschreven als een "Project X". Elke genodigde van die groep kon op zijn beurt 60 mensen uitnodigen.

Om de situatie te beëindigen, heeft Benjamins vader besloten om een klacht neer te leggen. Volgens de politie zal dit echter niet veel effect hebben. Er zit niet veel anders op dan de dag zelf de genodigden aan de deur te controleren.

"Project X" is een Amerikaanse film over een uit de hand gelopen tuinfeest. Verschillende Amerikaanse tieners hebben al feesten georganiseerd in dezelfde stijl.

Belga

Foto: zo'n feestje zal het niet worden Photo News

Nu in het nieuws