Nierkliniek ZNA krijgt prestigieus kwaliteitslabel

Nierkliniek ZNA krijgt prestigieus kwaliteitslabel

Nierkliniek ZNA krijgt prestigieus kwaliteitslabel

Print
De ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) Nierkliniek heeft zopas een ISO 9001-certificaat ontvangen voor de uitmuntende kwaliteit van de zorg die ze aan nierpatiënten geeft. ZNA is het eerste Belgische ziekenhuis waar een dienst nierziekten een ISO-certificaat heeft behaald. De Nierkliniek staat jaarlijks o.a. in voor ruim 36.000 dialyses.

Het ISO-certificaat wordt uitgereikt door een onafhankelijke commissie, de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Tevredenheid en veiligheid van patiënten maken een belangrijk deel uit van de beoordeling.

"Dit getuigschrift bekroont de gestructureerde kwaliteitsvolle aanpak van nierproblemen en bewijst dat nierpatiënten in onze ziekenhuizen zorg van topkwaliteit krijgen. Het team van de ZNA Nierkliniek mag zich dan ook als expert in nierziekten beschouwen", aldus Dirk Ramaekers, algemeen medisch directeur van ZNA.

Voor dr. Ronald Daelemans en dr. Koen Bouman, die aan het hoofd staan van een team van 9 nierspecialisten en ruim 90 verpleegkundigen, diëtisten en verzorgingsassistenten, is de onderscheiding een mooie erkenning voor de jarenlange inzet van de ploeg.

De Nierkliniek heeft centra vijf Antwerpse ziekenhuizen van het ZNA: Middelheim, Stuivenberg, Sint-Erasmus, Jan Palfijn en Sint-Elisabeth.

Foto: ZNA Middelheim JVDP

MEEST RECENT