MOK is eerste Mechelse kunst- en cultuurbar

MOK is eerste Mechelse kunst- en cultuurbar

MOK is eerste Mechelse kunst- en cultuurbar

Print
Mechelen - Koen Schiepers (27) opent zaterdag in de Adegemstraat MOK, de eerste kunst- en cultuurbar in Mechelen. "Ik wil artiesten gratis ruimte bieden om te exposeren", zegt hij.
Schiepers is leerkracht van opleiding. Maar die zekerheid geeft hij nu op voor het avontuur. "Ik wilde al langer de horeca combineren met iets in de kunst en cultuur. Het was mijn grote droom", vertelt de twintiger. MOK, op een zucht van Lamot en de Korenmarkt, is meteen een van de kleinste horecazaken van de binnenstad. "Ik hou het midden tussen een koffiebar en een café"

Van dinsdag tot en met zaterdag zal MOK elke dag open zijn van 8.30 tot 18u. "Vooral met mijn assortiment van tien soorten chocolademelk wil ik scoren", vertelt de Mechelaar. Om dat het voor jonge kunstenaars vaak te duur is om een galerie te huren, wil hij ze gratis een plekje geven. De eerste die vanaf zaterdag exposeert is rockfotograaf Joren Van Utterbeeck, een jong talent. De deuren gaan open om 10u, en om 14u is er een solo-optreden van The Hindu Needle.

Je kan MOK ook volgen op Facebook

SVH

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio