Stunt met massa gratis parkeercheques

Stunt met massa gratis parkeercheques

Stunt met massa gratis parkeercheques

Print
Mechelen - Parking Kathedraal op het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen gaat op 29 mei open voor het publiek. Vanaf dan verdelen de horeca-uitbaters in de buurt duizenden gratis parkeercheques.
Na bijna 2,5 jaar is de herinrichting van het Sint-Romboutskerkhof en de Wollemarkt bijna rond. De arbeiders werken tegen de klok om alles tijdig klaar te krijgen.


Door de werken hebben de handelaars flink wat inkomsten verloren. Vinci Park, dat de parkeergarage voor 131 auto's heeft gebouwd, wil hen daarvoor na een noodkreet in de pers compenseren. "Elke horeca-uitbater krijgt van ons 500 gratis parkeercheques. Daarmee kunnen klanten tot eind dit jaar twee uur gratis parkeren", zegt Wim Peeters van het parkeerbedrijf.

Tot eind augustus kan de horeca de cheques bijbestellen. "Volgens het principe twee kopen, een derde gratis", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). Het stadsbestuur maakt ook 5.000 euro vrij voor een openingsfeest om het plein in te huldigen. Dat zal gebeuren tijdens het weekend van 2 en 3 juni. "Wij plannen spektakel met straatartiesten en straatmuzikanten", vertelt Ivo Van Itterbeeck van brasserie 't Oud Conservatorium. De vernieuwing van de pleinen kost Mechelen ruim 3 miljoen euro. Vinci betaalt de bouw van de parking.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio