"Berlusconi betaalde maffia voor bescherming"

Berlusconi betaalde maffia voor bescherming

"Berlusconi betaalde maffia voor bescherming"

Print
De gewezen Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft de Siciliaanse maffia in de jaren zeventig "grote sommen" betaald om bescherming te krijgen. Dat zegt het Hof van Cassatie in de motivering van een arrest dat woensdag door de Italiaanse media verspreid werd.

In het 146 pagina's tellende document wordt Il Cavaliere omschreven als "een slachtoffer dat handelde uit noodzaak" en die "grote sommen geld betaalde voor zijn veiligheid en die van zijn familie".

De citaten komen uit de motivering van en arrest van het Hof van Cassatie, dat in maart besliste om een celstraf van zeven jaar voor senator Marcello Dell'Utri ongedaan te maken.

De senator, die geldt als een van de meeste trouwe bondgenoten van Berlusconi, werd in 2010 door de rechtbank in Palermo veroordeeld wegens medeplichtigheid met de maffia. Cassatie verbrak de uitspraak en vraagt nu om het proces over te doen.

In zijn motivering vermeldt het hoogste Italiaanse gerechtshof evenwel dat de Siciliaanse senator "is opgetreden als tussenpersoon" tussen Berlusconi en de georganiseerde misdaad.

Foto Photo News

MEEST RECENT