Berlaar inspireert West-Vlaanderen

Berlaar inspireert West-Vlaanderen

Berlaar inspireert West-Vlaanderen

Print
Berlaar - Berlaar een voorbeeldgemeente? Als het van het West-Vlaamse Izegem afhangt alvast wel. De Unizo-afdeling stelde afgelopen week haar prioriteitenlijstje voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Voldoende parking was één van de aangesneden thema's. "Ga eens naar Lier. Daar hebben ze de auto gebannen uit het centrum en de winkels zijn er verdwenen. In het naburige Berlaar zagen ze dat graag gebeuren. Daar is de wagen wel toegelaten in het centrum. Die gemeente is wel aantrekkelijk voor auto's, ze zien het aantal winkels er toenemen", wordt Berlaar als positief voorbeeld aangehaald. De laatste jaren kwamen een aantal ketens zich inderdaad vestigen. Zo noemde de Standaard Boekhandel de gemeente een gemeente met een regionale uitstraling toen er een nieuwe winkel werd geopend.
Burgemeester Walter Horemans (CD&V) is tevreden dat zijn gemeente 150 kilometer verder in positieve zin genoemd wordt. "We hebben de laatste tijd inderdaad heel wat nieuwe winkels aangetrokken, zodat we een goed aanbod hebben. En dankzij de parkings van Delhaize en GB kunnen we op piekmomenten nog vrij goed alle auto's een plaatsje geven", aldus de burgemeester.

Toch zijn er ook hier verbeteringen mogelijk aan het parkeerbeleid. Zo gaan we de mensen meer bewust maken van de parkeerplaatsen met maximumtijd van een half uur. Op dit moment worden overtreders niet beboet, want de politie heeft die bevoegdheid niet. We gaan eerst meer aan sensibilisering doen. Als dat niet helpt, overwegen we om een privé-firma aan te stellen om retributies uit te schrijven. Of we werven er een ambtenaar voor aan. Bij de geplande herinrichting van het centrum gaan we ook proberen om nog meer parkeerplaatsen in het centrum in te passen", besluit Horemans.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio