Wandelen met rolstoel of kinderwagen wordt makkelijker

Print
Ranst - Wandelen met een rolstoel of kinderwagen is wegens hoge stoepen of lastige ondergronden niet altijd makkelijk. Daarom heeft de raad voor toerisme vier nieuwe wandelpaden uitgewerkt voor rolstoelgebruikers. Op 29 april wordt de Czaganiroute A die 3.5 km lang is officieel ingewandeld.
Bij de opening van het toeristisch seizoen pakt de raad voor toerisme uit met vier nieuwe wandelpaden. Een vijfde is nog in voorbereiding. Ze werden speciaal ontwikkeld voor rolstoelgebruikers of ouders met kinderwagens. Bij het inwandelen van het nieuwe wandelpad worden zo veel mogelijk rolstoelgebruikers of kinderwagens verwacht. Wie gratis wil meewandelen is op zondag 29 april om 14 uur welkom op het Broechemse Gemeenteplein.

De andere wandelingen die allemaal ongeveer vier kilometer lang zijn situeren zich ook in Broechem, Millegem en in het Oelegemse Vrieselhof. “In Broechem is er ook nog een Czaganiroute B. Die naam verwijst naar het RVT Czagani. In Millegem start er een wandeling vlak bij Leef en Huize Millegem. Ook daar zullen bejaarden en inwoners van Leef blij zijn met de mogelijkheid om veilig te kunnen wandelen. De vierde wandeling in het Vrieselhof bestond al maar we hebben die wat geactualiseerd. Een vijfde wandeling komt er nog in Ranst. Dichtbij het kerkhof willen we een verbinding met de Vaarstraat maken. Alle wandelingen worden duidelijk bewegwijzerd en er kan ook gebruik gemaakt worden van QR-codes voor de smartphones. “zegt schepen Jef Verhaegen (Open Vld).

Sylvain Liekens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio