Kristel (20) mag met olympische fakkel lopen

Kristel (20) mag met olympische fakkel lopen

Kristel (20) mag met olympische fakkel lopen

Print
Zandhoven - De Zandhovense studente regentaat Lichamelijke Opvoeding Kristel Bertels (20) behoort tot de tien Belgen die met de olympische vlam mogen lopen in Birmingham.
In de zomer van 2011 lanceerde Coca-Cola een oproep naar inspirerende mensen die graag de olympische vlam zouden dragen. Uit de inzendingen selecteerde de colagigant samen met Delhaize en het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) tien winnaars.
Deze uitverkorenen mogen op 30 juni en 1 juli met de olympische vlam door Birmingham lopen.
Op deze manier wil het BOIC extra aandacht geven aan Belgen die met hun inzet een positieve impact hebben op hun omgeving.
Kristel Bertels, studente LO aan de Antwerpse Artesis Hogeschool, voelt zich vereerd. Haar ouders zijn doof. Ondanks hun handicap zijn ze allebei heel sportief. "Mijn moeder nam in de jaren tachtig nog als meerkampster deel aan de Deaf Olympics. Ze heeft er zelfs medailles gehaald! Daarom heb ik al gegrapt dat ik nu net zoals mijn mama naar de Olympische Spelen mag." Ook Kristels vader speelde vroeger voetbal op hoog niveau bij een elftal voor doven. Zelf zou Kristel heel graag een sportwerking oprichten voor dove kinderen. Met haar fakkelloop wil ze hiervoor aandacht vragen.
"Ik geef als vrijwilligster af en toe les bij Jong Dosporta in Antwerpen, een speciale sportwerking voor dove en slechthorende kinderen.Maar eigenlijk is het sportaanbod voor dove en slechthorende kinderen te klein, omdat er weinig vrijwilligers zijn." Kristel doet zelf aan atletiek en specialiseerde zich in de sprint. Ze begon bij Apso Zandhoven en loopt nu bij atletiekclub AC Lierse. Waarom dove kinderen niet bij een gewone atletiekclub terechtkunnen?
"Dat kan natuurlijk wel, maar een trainer ondervindt toch praktische problemen. Neem alleen al als je je leerlingen bij elkaar wil roepen: je kan ze moeilijk allemaal apart aantikken. Daarom is het handig als er een gebarentolk of trainer is die zelf gebarentaal kent. Ik wil heel graag via deze weg vrijwilligers aanspreken." KMa
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio