Doe Maar komt naar Lotto Arena

Doe Maar komt naar Lotto Arena

Doe Maar komt naar Lotto Arena

Print
De Nederlandse band Doe Maar is opnieuw terug van weggeweest. In ons land zal de groep op 25 januari 2013 optreden in de Lotto Arena. In oktober zal Doe Maar ook te zien zijn in De Roma in Borgerhout.

Doe Maar is misschien wel de meest populaire Nederlandse band ooit. Begin jaren '80 scoort de groep de ene hit na de andere. Klassiekers als 'Een Nacht Alleen' en 'Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)' zijn ook nu nog bij de jeugd bekend. Ouderen zijn meer geschokt door titels als 'Heroïne (Godverdomme)', maar Doe Maar scoort toch bij alle leeftijden. De teleurstelling is groot wanneer de band in 1984 haar afscheid aankondigt.

Reünieconcerten

Toch blijven Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg erg populair. Dat blijkt wanneer het viertal na vijftien jaar afwezigheid in 2000 een comeback maakt. Ze brengen een nieuw studio-album, 'Klaar', uit en geven een aantal reünieconcerten. De Rotterdamse Ahoy loopt maar liefst zestien keer vol in plaats van de geplande twee keer.

Ook in ons land kennen de Nederlanders een trouwe schare fans. Zowel in Antwerpen, Brussel als Gent trekken ze volle zalen. Toch wordt het daarna weer stil rond hen.

In 2008 vindt het viertal elkaar weer op het podium van Werchter Boutique. Ook de Kuip in Rotterdam raakt vlot gevuld.

Lotto Arena

Ook dit jaar is het weer zover. Op het jaarlijkse grote event Symphonica in Rosso zal Doe Maar aantreden als hoofdact. De band zal zich laten begeleiden door een groot symfonisch orkest.

Ook de Belgische fans blijven niet op hun honger zitten. Op 25 januari zal Doe Maar optreden in de Antwerpse Lotto Arena. De ticketverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 27 april, om 9u. Tickets kosten 45 euro. Het veertigkoppig symfonisch orkest zakt niet mee af naar ons land, maar de grote klassiekers zullen ongetwijfeld luidkeels worden meegezongen.

De Roma


Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober komt de Nederlandse band ook naar De Roma. Het concert van 6 oktober is wel al uitverkocht.

NVDE
Foto: Photo News

MEEST RECENT