Officiële start Tulpenpluk

Officiële start Tulpenpluk

Officiële start Tulpenpluk

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Een grote Tulpenpluk staat deze zondag op het programma op het tulpenveld aan de Antwerpsebaan in Berendrecht.

De Wereld Tulpen Top komt dit jaar naar België en Nederland. 450 jaar geleden arriveerden de eerste tulpenbollen via de Antwerpse haven in West-Europa.

De stad Antwerpen, en vooral het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, speelde een voortrekkersrol in de verspreiding van de tulp. Tot midden vorige eeuw was de tulpenkweek in de voormalige polderdorpen een bedrijfstak en vond er een kermisgebeuren plaats naar aanleiding van de oogst.

Het district wil dan ook graag naar aanleiding van de Wereld Tulpen Top in 2012 dit erfgoed opnieuw in de kijker zetten met een jaar lang activiteiten rond de tulp.

Op vrijdag 28 oktober 2011 startte het tulpenjaar officieel met de eerste tulpenplant in Berendrecht. Er werden maar liefst 160.000 tulpenbollen geplant. Nu is de tijd gekomen om ze te plukken en een boeketje mee naar huis te nemen.

Op zondag 29 april staat een grote Tulpenpluk op het programma op het tulpenveld aan de Antwerpsebaan (naast de Bomenbank, Antwerpsebaan 110) in Berendrecht.

Meer info op www.dna.be/tulpenjaar

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio