Food

"Belgische biefstuk niet geschikt om te bakken"

Print

Belgische biefstuk niet geschikt om te bakken

Fans van een goede biefstuk friet kunnen hun vlees best niet op de Belgische markt zoeken. Die wordt overspoeld door witblauw rundvlees, dat geen enkele smaak heeft.

Belgen aanzien hun rundvlees nog steeds als de absolute top. "Niets meer dan een geslaagde marketingstunt." Topchefs weten wel beter. "Witblauw is niet geschikt voor warme bereidingen. Je vindt het overal, maar het heeft geen vet waardoor het vlees bij het bakken geen smaak heeft. Op en top neutraal, een groot verschil met een biefstuk van Agnus- of Wagyu-rundvlees", vertelt topchef Dimitry Lysens in een krant van Corelio.

Of het vlees dan voor niets goed is? "Toch wel, in koude bereidingen zoals carpaccio is het best smakelijk. Dan mag er geen vet aan het vlees zitten. Maar gooi het alsjeblieft niet in de pan."

Photo News

NIET TE MISSEN