LETTERLIJK: De getuigenis van Ireen Houben over Jos Ghysen

LETTERLIJK: De getuigenis van Ireen Houben over Jos Ghysen

LETTERLIJK: De getuigenis van Ireen Houben over Jos Ghysen

Print
Het was een reactie op een opiniestuk van ex-BRT-medewerkster Kris Smet in De Standaard dat het mogelijke seksuele misbruik van Jos Ghysen aan het oppervlak bracht. De vroegere assistente van de radiocoryfee Ireen Houben deed onder het stuk uit de doeken hoe ze zelf "van 1968 tot 1987 geleden heeft onder het regime van Jos Ghysen".

Lees de getuigenis van de Limburgse hier:

Goed Kris, je hebt de stilte rond de VRT-toren doorbroken.
Ik heb zelf van 1968 tot 1987 geleden onder het regime van Jos Ghysen. Die was toen nog God in Limburg. Ik wil niet in detail gaan, maar de fysieke, psychische en andere terreur, was van die aard, dat ik uiteindelijk, maar ook veel te laat met lood in de schoenen naar Cas Goossens ben gestapt. Die zei alleen maar : 'Ach meiske, wat kan ik doen, hij is het vlaggeschip ! Ik kan niks doen. Heb nog een paar jaar geduld, dan gaat hij met pensioen'. Toen ben ik ingestort. Het voelde aan alsof ik andermaal misbruikt werd.
Een tijd later, hebben ze mij overgeplaatst naar Brussel, onder voorwaarde dat ik er nooit met de pers zou over spreken - Piet van Roe.
In Brussel kwam ik er ook nog achter dat Ghysen mij 10 jaar lang niet ingeschreven had. Ik vreesde al zoiets, maar daarnaar vragen, was zo goed als vragen voor weer een rammeling. Dat heeft mij uiteindelijk compleet genekt.
Ghysen is nooit een haar gekrenkt. Integendeel.

Archieffoto LD

MEEST RECENT