Opendeur demonstratiewoning gezond en veilig wonen

Opendeur demonstratiewoning gezond en veilig wonen

Opendeur demonstratiewoning gezond en veilig wonen

Print
Wuustwezel - In primeur voor de Noorderkempen kunt u tot 4 mei de demonstratiewoning 'Gezond Thuis' bezoeken. In de voormalige bejaardenflats van De Vennekens in Gooreind leert u alles over gezond en veilig wonen.
Bedoeling van deze open dag is vooral om inspiratie op te doen om gezonder te wonen. De demonstratiewoning geeft de bezoekers laagdrempelige en praktische informatie. "Doorheen de woning krijg je tips om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om je huis goed te verluchten en te verwarmen om schimmelvorming tegen te gaan. Je ontdekt ook de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen. Ouderen kunnen ook met eigen ogen zien hoe ze met beperkte ingrepen het risico op valpartijen in huis kunnen verminderen. Enkele tips zijn boodschappen direct op hun plaats zetten, kastdeuren goed sluiten, geen tapijtjes op de grond leggen waar je over kan struikelen, in de badkamer de handdoeken op een gemakkelijke hoogte stapelen en kiezen voor een badzitje en handgrepen of een inloopdouche. Ook geregeld schoonmaken met gezonde schoonmaakmiddelen is belangrijk", weet huisvestingsambtenaar Fien Raats (rechts op foto).

Verder wordt er informatie over het nieuwe bouwproject van De Voorkempen gegeven en vertelt Landelijke Thuiszorg hoe u zo lang mogelijk van uw gezonde woning kunt genieten en zelfstandig wonen. Een tentoonstelling over milieu in huis en een infostand met antwoorden op verschillende woonvragen maken het geheel compleet.

De demowoning kan nog tot 4 mei bezocht worden door alle geïnteresseerden. U kunt op donderdag 3 mei om 9u een vrij bezoek brengen aan de demowoning en groepen kunnen een afspraak maken bij het woonloket via woonloket@wuustwezel.be of 03.690.46.13.

An Van den Ouwelant
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio