Stadsbestuur past regeling vakantieopvang aan

De stad organiseert elk jaar op een aantal plaatsen vakantieopvang voor kinderen. Na de zomeropvang van 2011 werd het systeem geëvalueerd door middel van een bevraging bij ouders.

Toon Verheijen

Daaruit bleek vooral dat de vraag veel groter was dan het aanbod (197 plaatsen en veelvoud aan aanvragen, red). Ouders stelden ook voor om het aantal opvangdagen per kind te beperken, meer opvangplaatsen te creëren, strenger te zijn voor annuleringen, te werken met voorschotten en misschien enkel kleuters opvangen.

Voor 2012 worden er enkele aanpassingen doorgevoerd. Enkel kleuters opvangen is wel niet haalbaar omdat er dan dikwijls gezinnen met meer kinderen zijn die hun kids op verschillende plaatsen moeten afzetten.

Bedoeling is nu om per kind maximaal 30 dagen opvang te voorzien. Het factuur van het eerste kind moet als voorschot volledig betaald worden. De facturen voor de andere kinderen volgen maandelijks. Het annuleren wordt ook strenger: enkel een ziektebriefje voor het kind of de ouders is nog geldig. Er zullen geen bepaalde voorrangsmaatregelen gelden.

En er komt een extra opvangplaats (21 kinderen) in de stedelijke basisschool in de Jozef Simonslaan, maar daar wel enkel voor kleuters van eerste en tweede kleuterklas.

Foto Google Streetview

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio