Van Quickenborne pleit voor 'buurlandentoets'

Van Quickenborne pleit voor 'buurlandentoets'

Van Quickenborne pleit voor 'buurlandentoets'

Print
Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat de regering voorstellen om zo snel mogelijk een ‘Buurlandentoets’ in te voeren om onze competitiviteit te meten ten opzichte van Nederland, Frankrijk en Duitsland. Dat heeft hij gisteren gezegd op een business lunch van VKW Limburg.

“Tijdens de begrotingscontrole in maart hebben we met de federale regering een duidelijk traject afgesproken. Er is daarin nooit sprake geweest van een competitiviteitsdebat onmiddellijk na de paasvakantie. We starten eerst met de juiste cijfers, daarna volgt de analyse om uiteindelijk te komen tot juiste beslissingen”, drukte ‘minister Q’ de heisa rond het vermeende uitstel van dit debat de kop in.

Concurrentie-aanpak

“Wat we nodig hebben, is een concurrentie-aanpak die ons land sterker maakt en ons tilt naar het niveau van onze buurlanden”, ging de minister verder.

“Daarom pleit ik voor een ‘Buurlandentoets’ of ‘Klaverbladtoets’ waarbij we ons op vier sleuteldomeinen meten met onze buurlanden en onze belangrijkste handelspartners: de loon- en arbeidskost, de flexibiliteit van de arbeidsmarkt, de energiekost en rechtszekerheid.”

YL
Foto Karla Polus

Nu in het nieuws