"Jos Ghysen en medewerkster hadden liefdesrelatie, niet meer dan dat"

Print

Jos Ghysen en medewerkster hadden liefdesrelatie, niet meer dan dat

Voormalige BRT-bazen Cas Goossens (foto boven) en Piet Van Roe zijn karig met commentaar op de beschuldigingen aan het adres van radio-icoon Jos Ghysen. De voormalige BRT-producer Kris Smet (70) beschuldigt Jos Ghysen van seksuele intimidatie van medewerkster Ireen Houben maar Van Roe spreekt enkel over "een stukgelopen relatie".

"Het is niet meer dan een liefdesverhaal", reageerde Van Roe (foto onder) in het Radio 1-programma 'De Ochtend' op de berichten. "De betrokkenen hadden een relatie en die werd stopgezet. Zoals zo vaak met stukgelopen relaties op de werkvloer, werd de situatie onhoudbaar en dus de vrouw overgeplaatst. Maar ik heb geen weet van dwang."Over een gesprek met Cas Goossens over de zaak herinnert Van Roe zich niets. "Dat is 25 jaar geleden. Ik herinner me alleen die overplaatsing", aldus Van Roe.

Goossens zelf wil niet ingaan op de beschuldigingen. "Ik herinner me alleszins niet de woorden die Ireen Houben me in de mond legt", reageerde hij kort in het radioprogramma.

"Ik wil de problematiek van seksuele intimiteiten niet minimaliseren, maar ik wens geen enkele commentaar te geven. Als dat verder uitgediept wordt, dan wordt niemand daar beter van want later komt misschien nog meer aan het licht en dat is ook pijnlijk voor anderen."

Tot slot wil Piet Van Roe niet gezegd hebben dat er bij de toenmalige BRT opvallend veel gevallen van seksuele intimidatie opdoken, iets wat Smet wel beweert. "Er waren bij de BRT niet meer van dat soort verschijnselen dan in andere bedrijven. Maar dat was een andere tijdgeest, daar werd niet zo voer gesproken."

Archieffoto's DV/Belga

MEEST RECENT