Verdachten gifmoord verzinnen verdwijning

Verdachten gifmoord verzinnen verdwijning

Verdachten gifmoord verzinnen verdwijning

Print
Laakdal - De twee verdachten van de gifmoord verzonnen al voor de moord gebeurd was verhalen over de verdwijning van het slachtoffer.
Benno Vanderwegen uit Laakdal en zijn ex-minnares Mieke Hendriks uit Tienen staat sinds vrijdag 20 april terecht voor de moord op Charly Enckels uit Zonhoven. De man werd in de nacht van 28 op 29 november 2008 vermoord. Zijn lichaam werd gedumpt in het Albertkanaal in Kwaadmechelen. Pas een maand later werd zijn lichaam aangetroffen.

Op de derde procesdag kwamen eerst de deskundigen aan het woord die het lichaam van het slachtoffer hebben onderzocht. Die lieten er gen twijfel over bestaan. "Hij is meer dan waarschijnlijk gestorven aan een fatale vergiftiging", aldus de deskundigen. "Hij had 1.23 promille alcohol in het bloed (zes pinten), 5 tot 10 milligram bestanddelen die ook in rohypnol zitten en bovendien ook nog eens een extreem grote hoeveel GHB (vloeibare XTC, red.). Iemand die sterft maakt uit zichzelf lichaamseigen GHB aan, maar de waarde die bij het slachtoffer werd vastgesteld lag de helft hoger dan normaal het geval is." Door de gifstoffen geraakte Enckels in een diepe coma en is hij gestikt in zijn eigen braaksel.

Na de middag kwamen enkele getuigen aan het woord: vooral nabestaanden van het slachtoffer en ex-partners van Mieke Hendriks, die naast medebeklaagde Benno en slachtoffer Charly Enckels nogal wat relaties heeft gehad. Uit die verhoren bleek ook dat het vooral Mieke Hendriks was die de dagen en zelfs weken voor de effectieve verdwijning van het slachtoffer al rondbazuinde dat Charly Enckels verdwenen was en waarschijnlijk was ondergedoken in het drugsmilieu. Volgens de verdachten was Charly geliquideerd.

Foto Imagedesk

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio