Wie hond wil moet op cursus

Wie hond wil moet op cursus

Wie hond wil moet op cursus

Print
Het Emblemse Kamerlid Minneke De Ridder (N-VA) heeft een wetsvoorstel klaar dat een vergunning verplicht maakt voor iedereen die een hond in huis wil halen. Dat schrijft Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen.

Naar Zwitsers voorbeeld zouden hondenbezitters in spe dan een cursus moeten volgen die hen leert omgaan met honden. Pas daarna mogen ze zich een hond aanschaffen. Vergelijkbaar met een rijexamen, zeg maar.

Minneke De Ridder: “We willen hondenbaasjes meer bewust maken van wat het houden van een hond juist inhoudt. Het gaat hier om een levend wezen dat onderdak, voedsel en drinken, maar vooral ook opvoeding en de juiste aandacht nodig heeft. Het is niet bedoeld om goede baasjes te kwellen, maar net om de slechte, onkundige baasjes eruit te filteren, zodat elke hond een menswaardig leven kan leiden.”

Zo’n verplicht attest moet volgens de N-VA-politica leiden tot beter gesocialiseerde honden, een meer doordachte keuze van het hondenras, het tegengaan van modegrillen, het ontmoedigen van het ‘kapotfokken’ van rassen en het verminderen van bijtincidenten. Elk jaar zijn 100.000 Belgen daar het slachtoffer van.

“Eigenaars die hun hond mishandelen, misbruiken of veelvuldig dumpen, kunnen hun vergunning ook kwijtspelen.”

WD
Foto CN

.

Nu in het nieuws