Tweede verdachte Tornado-moorden opgepakt

Tweede verdachte Tornado-moorden opgepakt

Tweede verdachte Tornado-moorden opgepakt

Print
Antwerpen - In de zaak van de dubbele moord in café Tornado zit een tweede verdachte in de cel. Maar de hoofdverdachte, de cafébaas, is nog steeds voortvluchtig.

Op 30 april 2011 werden twee Albanezen doodgeschoten in café Tornado in de Van Arteveldestraat en er vielen vier gewonden. De speurders gingen op zoek naar vier verdachten, onder hen de cafébaas die de dodelijke schoten zou hebben afgevuurd. Het werd een moeilijke speurtocht, ook omdat iedereen dacht dat de daders naar het buitenland waren gevlucht uit vrees voor Albanese wraakacties. Toch werd op 12 mei in Antwerpen een eerste verdachte opgepakt, Ahamd S. Die zit sindsdien in voorhechtenis. De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen bevestigde dinsdag zijn aanhouding.

"Opnieuw voor een periode van drie maanden", zegt zijn advocaat Kris Luyckx. "Na een jaar voorhechtenis houdt hij nog altijd vol dat hij onschuldig is. En dat gaan we proberen aan te tonen." Voor een volgende aanhouding was het wachten tot begin vorige maand. "Een tweede persoon, een 27-jarige Turk, werd door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen op 6 maart in Schoten gearresteerd", zegt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. "Nadien werd hij aangehouden door de onderzoeksrechter, op basis van belastende verklaringen van slachtoffers en getuigen. Daaruit zou blijken dat de verdachte een wapen bij zich had en zou geschoten hebben. Hij ontkent dit evenwel."

De cafébaas blijft voortvluchtig alsook nog een vierde verdachte. Het aandeel van de vierde persoon is niet duidelijk.

AK, JVB

Foto Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio