Trein rijdt lama dood in Waasmunster

Trein rijdt lama dood in Waasmunster

Trein rijdt lama dood in Waasmunster

Print
Waasmunster - Een trein heeft dinsdagmorgen in de Beatestraat in Waasmunster, op de lijn Gent-Antwerpen, een lama aangereden. Het dier overleefde de klap niet.

Dinsdagochtend rond 7.30 uur ontsnapten drie lama's uit een weide naast een dierenspeciaalzaak in Waasmunster. Het terrein ligt vlak naast een spooroverweg op het spoor tussen Lokeren en Sint-Niklaas. Een van de lama's stapte op de sporen, terwijl de andere twee bleven toekijken. Het dier werd vrijwel meteen overreden door een trein. Volgens de eigenares moet iets de nieuwsgierigheid van de lama's hebben gewekt, waardoor ze uitbraken.

“Ze slaagden erin om het metalen slot van de omheining open te breken. Daarna wrongen ze zich alle drie onder een laaghangende afsluitbalk, en één van hen stapte verder de straat op", zegt Magda Van Walle van dierenspeciaalzaak Paloma.

“Ik heb de groep lama’s al twintig jaar, en nog nooit hebben ze geprobeerd om te ontsnappen”, legt ze uit. Het verlies van hun jongste lamatelg komt bij Van Walle hard aan. “We zijn ons gaan hechten aan haar. Een dier verliezen is nooit leuk. Gelukkig was de lama op slag dood en vielen er door de klap niet meer slachtoffers. De twee overblijvende lama’s zijn duidelijk van slag door de dood van hun soortgenoot. Normaal zijn ze heel speels, maar daar is vandaag niets meer van te merken.”

Verzekering

De trein die het dier aanreed kon na een kwartier weer vertrekken. Door het ongeval waren er in de voormiddag vertragingen op de lijn Gent-Antwerpen.

Het kadaver van de lama bleef nog tot uren na het treingeval in de spoorwegberm liggen. De familie van Van Walle was verzekerd voor spoorwegongevallen met de dieren, en zal daardoor zelf niet moeten opdraaien voor de kosten.

Bert Foubert

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio